Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 – 10:33

Από την Σωτηρία Βασιλικού

Ένα μυθιστόρημα που θα σε κάνει να σκεφτείς ότι τα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούν απαραίτητα παρελθόν…

Έτσι γράφει στο οπισθόφυλλο. Αυτό καταλαβαίνεις (ή και ξαναθυμάσαι) διαβάζοντας το βιβλίο του Σπύρου Γρατσία, Σκιές Αίματος ( εκδόσεις Global Fleur De Lis)

Παρότι πρόκειται για μυθιστόρημα, για προϊόν μυθοπλασίας δηλαδή, ο συγγραφέας σε γυρίζει πίσω στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φρεσκάροντας τη μνήμη σου για όλα όσα συνέβησαν τότε: Για το ναζισμό, τις θηριωδίες, τις καταστροφές… Για όσα άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους, καθορίζοντας το ρου της ιστορίας, και που- αν δεν το φροντίσουμε- μπορεί να επανεμφανιστούν με νέο, εξίσου όμως αιμοβόρο, πρόσωπο.

Πάμε όμως στην πλοκή: Όλα ξεκινούν όταν μια μέρα ένας Αμερικανός κοινωνιολόγος, ονόματι Ματθίας Άντκινς, ανακαλύπτει τυχαία στη σοφίτα του σπιτιού της γιαγιάς και του παππού του ένα κουτί. Αυτό περιέχει, μεταξύ άλλων, ένα σταυρό, ένα σημειωματάριο, τα στοιχεία ενός ανθρώπου με πολύ περίεργο όνομα, το οποίο δεν είχε ακούσει ποτέ ξανά και ένα αίνιγμα…

Ένα αίνιγμα που αποδείχθηκε πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να λύσει. Σ’ αυτή την προσπάθειά του δεν ήταν μόνος. Ακολουθώντας βήμα-βήμα τα στοιχεία είχε μαζί του τη σύντροφό του.

Και κάπως έτσι, η έρευνα οδηγεί τους δύο χαρακτήρες πίσω στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πρόσωπα και καταστάσεις που συνδέονται ύποπτα μεταξύ τους…

Ο Ματθίας ανακαλύπτει ότι οι προγονοί υπήρξαν ταγμένοι στην μάχη για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ελευθερίας, αλλά και πως η αποστολή που ανέλαβε ο ίδιος ήταν μια αντίστοιχη «κληρονομιά».

Θα καταφέρει ο ήρωας να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα που εντόπισε, θα ξεφύγει από όσους απειλούν τη ζωή του και-τελικά- νικήσει το «κακό»; Το βιβλίο σε κρατά σε αγωνία έως την τελευταία σελίδα. Πρόκειται για μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές, γραμμένη σε άμεση γλώσσα, με κινηματογραφική αισθητική.

Παρότι, δεν θα αποκαλύψω το τέλος- δεν θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να το κάνω, κρατήστε αυτό που λέει ο συγγραφέας στην αρχή του βιβλίου. Στο ευχαριστήριο σημείωμα που απευθύνει στη Νάντια του: «Να θυμάσαι πάντα ότι εμείς φτιάχνουμε το μέλλον μας»…

Οι Σκιές Αίματος χαϊδεύουν με μαεστρία τις πιο ευαίσθητες χορδές του αναγνώστη, ενώ αποτελούν μια εξαιρετική συντροφιά για τις ανοιξιάτικες λιακάδες.

Το βιβλίο, Σκιές αίματος, είναι ένα μυθιστόρημα που σε κάνει πολλές φορές να σταματήσεις για να σκεφτείς πως τα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούν αναγκαστικά παρελθόν…

****Το βιβλίο «Σκιές Αίμαστος» εκδόθηκε αρχικά στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο The C ENIGMA.

Βιογραφικό:

Ο Σπύρος Γρατσίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς όπου και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Έχοντας κάνει μια μακρά καριέρα στην αεροναυπηγική αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα της καταγωγής του, την Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα σε βιομηχανία καταναλωτικών προϊόντων. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μελέτη της ιστορίας. Το Σκιές Αίματος εκδόθηκε αρχικά στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο The C ENIGMA και αποτελεί την πρώτη συγγραφική του εργασία.

Μοιράσου το…!

Now24.gr

 

Spiros Gratsias was born and raised in Montreal, Canada. Spiros is an engineer, designer, artist, illustrator, screen and fiction writer. He is the screenwriter of the award-winning short film animation “Inverse” based on a story from his book Rootless Roots. He has also written the historical fiction The C Enigma published on Amazon in 2014 and has just published his latest novel Unyielding Destiny a crime fiction. In his other life, he is a Research and Development executive with over forty years’ experience in the aerospace and consumer goods industry. Spiros lives in Athens, Greece and devotes much of his time to painting, illustrating and writing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: